BULAN BAHASA BALI DESA ADAT BUBUNAN

Operator SID Bubunan 24 Februari 2022 12:53:59 WITA

Minggu, 20 pebruari 2022

Parikrama Bulan Bahasa Bali ring Desa Adat Bubunan kalaksanayang ring rahina Redita Pahing, Wuku Ugu tanggal  20 pebruari 2022. Parikrama puniki kerauhin oleh Bapak Camat Seririt, Bapak Majelis Desa Adat Alitan Kecamatan Seririt, Bapak Perbekel Desa Bubunan, Bapak Jro Klian Adat Desa Bubunan, Ibu Ketua TP. Pkk Desa Bubunan, Bpd Desa Bubunan, Bapak Kepala Sekolah SD N 1 Bubunan , Kepala Sekolah SD N 2 Bubunan, Kepala Sekolah SD N 3 Bubunan, Bapak Babinsa Desa Bubunan, Bapak Babinkamtibmas Desa Bubunan, Ketua Saba Desa, Ketua Kerta Desa , Angga Panuraksawimbakara, Penyuluh Bahasa Bali Desa Bubunan, Penyuluh Agama Desa Bubunan, Miwah Pamilet Wimbakara.

Parikrama Bulan Bahasa Bali sare kaping IV puniki  maunteng  “ Danu Kerthi : Gitaning Toya Ening” sane mateges Bulan Bahasa Bali nyihnayang indik pamargi guna widya sane membah nenten surud – surud nyinahyang kedharman, kerta raharja, miwah kautaman jagat.

Parikrama Bulan Bahasa Bali puniki kamargiang nyabran awarsa ring bulan Pebruari manut sekadi PERGUB Bali Nomor 80 Tahun 2018 indik Perlindungan miwah Penggunaan Basa Aksara Bali miwah Sastra Bali. Punika mawiwan ring rahinane mangkin kelaksanayang Wimbakara Nyurat Aksara Bali sane kamiletin oleh sisie SD sejebang Desa Bubunan. Miwah Wimbakara Ngwacen Surat Aksara Bali sane kamiletin oleh daa Truna saking kelompok sajebag Desa Bubunan, utsawane Nembangang Pupuh, Ginada “Toyaening”, miwahmasatuabali. Dumogi melarapan antuk kalaksanayang parikrama puniki, Kawentenan Basa, Aksara, miwah Sastra Baline prasida sayan  nglimbak tur ajeg.

Sane ngamolihang Jayanti Wimbakara Nyurat Aksara Bali, inggih punika :

1. Jayanti 1 : Kadek Shani Dwi Septiani
  2. Jayanti 2 : Kadek Aria Delinda Putri
  3. Jayanti 3 : Ni Luh Ayu Asri Yuanitari

Sane ngemolihang Jayanti ring Wimbakara Ngwacen Aksara Bali, inggih punika :

1. Jayanti 1 : Luh Fani Septiani
  2. Jayanti 2 : Luh Felia Putri